Garantia Ecoways

Garantia Ecoways – trotinete electrice

Se ofera garantie conforma cu prevederile legii 449/2003 is OG 21/1992 cu modificarile ulterioare dupa cum urmeaza

„In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata”. Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabila de timp, care insa nu poate depasi 30 zile calendarisitice. In acest sens, definitia consumatorului este urmatoarea „orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in cadrul contractelor care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale” – Garantia Ecoways.

Conform legii 449/2003 persoanele juridice nu intra sub incidenta celor doua legi mentionate anterior. In cazul persoanelor juridice, pot aparea exceptii cu privire la termenii si conditiile mentionate in cele doua legi, in cazul in care nu este stipulat altfel in contractul de vanzare-cumparare.

Termenele te remediere ale produselor aflate in garantie sunt dupa cum urmeaza

  • maxim 30 zile calendaristice in cazul persoanelor fizice
  • maxim 30 zile lucratoare in cazul persoanelor juridice

La aceste termene pot aparea intarzieri insa durata de remediere se va prelungi doar cu acordul in scris al clientului.

Produsele vor fi insotite de certificatul de garantie si factura.
Certificatul de garantie intra in vigoare din momentul transferului de posesie (momentul in care consumatorul intra in posesia produsului).

Informatii suplimentare se gasesc in Termeni si Conditii

Produsele au doua tipuri de garantie

a) Garantie tehnica: garantia oferita de distribuitor sau producator (durata medie de utilizare) – producatorul se angajeaza ca, in cazul lipsei conformitatii sa readuca produsul la conformitate.
b) Garantie de conformitate: garantia legala in conformitate cu legea 449/2003, aplicabila in cazurile in care garantie tehnica este mai mica iar durata media de utilizare este de minim 24 de luni. In acest termen, vanzatorul se angajeaza ca, in cazul lipsei conformitatii sa readuca produsul la conformitate. Acest tip de garantie este aplicabil doar persoanelor fizice.

Bateriile / acumulatorii sunt considerate bunuri perisabile, consumabile care isi pierd proprietatile inca din momentul fabricatiei. Astfel, garantia acestor produse este de 6 luni.

Termene

Art. 16. – Răspunderea vânzătorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Art. 161. – După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.
Articolul a fost introdus prin art. I pct. 7 din O.U.G. nr. 174/2008.

Art. 162. – Pentru produsele a căror durată medie de utilizare este mai mică de 2 ani, termenul prevăzut la art. 16 se reduce la această durată.
Articolul a fost introdus prin art. I pct. 7 din O.U.G. nr. 174/2008.

Art. 17. – Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o.

Art. 18. – Până la proba contrară, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă că a existat la momentul livrării acestuia, cu excepţia cazurilor în care prezumţia este incompatibilă cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

Garantia acopera transportul produselor catre si inapoi de la serviceul autorizat sau centrul de colectare insa nu acopera si asigurarea produselor. In cazul in care se dorestea asigurarea produselor, acest lucru se va face de catre client. Costurile de transport vor si suportate doar in cazul in care solicitarile sunt fondate; in cazul in care produsele nu prezinta nici un defect sau se incadreaza intr-una din situatiile mai jos prezentate, costurile de transport vor fi suportate de catre client. Se recomanda utilizarea produselor conform indicatiilor de utilizare inscrise in manualul de utilizare al produsului.

Situatiile de mai jos vor anula/pierde Garantia Ecoways

  • defectiuni cauzate de transportul, manipularea, depozitarea, instalarea si utilizarea echipamentelor in conditii necorespunzatoare
  • deteriorarile termice, mecanice, plastice ale produselor, datorate incendiilor, accidentelor sau neglijentei in utilizare, prezenta urmelor de contact cu lichid sau alte substante, urme de oxidare datorate folosirii in locuri cu abur sau umiditate excesiva, praf in exces, urme de arsuri, crapaturi, sparturi
  • interventii asupra produselor executate de catre persoane neautorizate de vanzator, furnizor, importator sau producator
  • produsul nu a fost folosit in conformitate cu instructiunile descrise in manualul de utilizare sau pentru scopul pentru care a fost creat; produsul nu a fost folosit cu accesorii sau consumabile originale
  • modificarea sau completarea datelor din certificatul de garantie; orice modificare facuta trebuie insotita de catre semnatura si stampila.

Scroll to top