Noutati

2020 Anul Trotinetelor Electrice

Este 2020 Anul Trotinetelor Electrice? Sunt trotinetele electrice sau electric scooters, cum sunt denumite generic in engleza, viitorul transportului urban? Unii sunt ferm convinsi ca da, altii sunt mai reticenti la fenomen. Sigur ati vazut pe trotuare si in trafic, cel putin in marile orase, vestitele trotinete electrice pe care le poti inchiria.

In cazul in care acest nou mijloc de transport te poate ajuta in rutina zilnica cel mai economic este sa-ti achizitionezi o trotineta electrica in defavoarea inchirierii. Preturile au scazut asa cum scadea leul in fata dolarului prin 90’, de la aproapre 800$ in 2016 o trotineta electrica de nivel mediu astazi costa in jur de 400$, bani pe care ii economisesti intr-o vara in care inlocuiesti Uber sau trotinete electrice inchiriate cu trotineta ta electrica.

Am avut privilegiul sa vizitez marile metropole europene si chiar sa locuiesc o perioada de doi ani in una din capitalele din Vestul Europei. Nici unul din aceste orase nu a gasit o solutie rezonabila pentru traficul sufocant, la noi este si mai greu de crezut ca se va face “revolutia in trafic” pe care o promitea actualul primar cand a preluat Primaria Bucurestiului iar celelalte mari orase din tara incep sa fie si ele din ce in ce mai sufocate de masini.

Nu stiu daca trotineta electrica va fi viitorul pe termen lung, dar pentru urmatorii ani este cu siguranta o alternativa rezonabila la transportul in comun, in special pentru cei ce locuiesc in oras, dar si pentru cei care locuiesc in afara marilor orase dar au joburile acolo. Se poate face un mix intre utilizarea masinii personale si trotineta electrica. Decat sa mergi cu masina intr-o zona aglomerata unde locurile de parcare sunt mai rare decat biletele castigatoare la 6 din 49, poti foarte bine sa arunci trotineta in portbagaj, sa mergi cu masina pana intr-o zona mai putin aglomerata a orasului unde poti parca linistit iar restul de drum sa-l faci pe trotineta.

In acest fel reduci poluarea in marile aglomerari urbane dar si timpul de deplasare si de gasire a unui loc de parcare, timp care a ajuns deloc de neglijat. EcoWays este un mare sustinator al mobilitatii electrice si acest magazin este doar inceputul povestii.

Cu fiecare an trendul de achizitie al trotinetelor electrice este in crestere, tot mai multa lume alege varianta eco si rapida pentru transport. Asadar, este tot mai sigur ca intradevar 2020 va fi anul trotinetelor electrice.

Scroll to top